log in

Riječ voditelja

rijec voditeljaBadminton je jedna od najpoznatijih igara na svijetu pa gotovo i ne poznajem osobu koja ga barem jednom u životu nije probala igrati. U posljednjih nekoliko godina badminton je u Hrvatskoj, uz stručni sportski uzlet, doživio i veliku popularnost među rekreativcima. Naime, kako nam svakodnevnica nažalost sve više i više obiluje stresom, badminton se nametnuo kao izvrstan način da smanjuje napetosti. Tako je badminton postao učinkovit za oslobađanje od stresa uzrokovanog poslom ili učenjem, jer se kroz njega razgrađuje stres te potiče produkciju hormona koji podižu raspoloženje. Igrate li redovito badminton, vaš organizam bit će otporniji, podići će vam se i imunitet, rad srca i krvotoka će se pospješiti, a bit ćete i u zavidnoj psihofizičkoj kondiciji. Uz to, badminton pogoduje koncentraciji i taktiziranju, čineči poslovne ljude sposobnijima za rješavanje profesionalnih zadataka.

U usporedbi s tenisom ili squashom, badminton se može vrlo uspješno savladati već nakon kraćeg učenja. Igrači za vrijeme meča pretrče oko 4 kilometra i izgube oko 650 kalorija, pa osim što pogoduje funkcioniranju srca i krvotoka, pospješuje gubitak suvišnih kilograma i očuvanje vitke linije. Uz to, za vrijeme igre učvrščuje se cjelokupna mišična masa, a posebno mišići stražnjice i nogu. Dokazano je da je trening badmintona učinkovitiji od tenisa, a povrede su manje nego kod zahtjevnijeg squasha.

Upravo stoga sve je više ljudi svih dobnih skupina koji u svom dnevnom rasporedu imaju osigurano vrijeme za partiju badmintona u Badminton centru MAX, a pozivam i vas da im se pridružite.

Berislav Šarić,
voditelj Badminton centra Max